خواص گیاهی و درمانی گردو
به گزارش موسیقی با امیر، گل های نر و مادهٔ روی یک پایه قرار دارند. سنبله گل های نر به صورت آویخته است ولی گل های مادهٔ آن به صورت قائم روی شاخه واقع شده است.
درخت گردو وقتی به سن بیست سالگی می رسد شروع به میوه دادن می کند و بالاترین باروری خود را در سن پنجاه سالگی دارد.
از تمام قسمتهای درخت گردو استفادهٔ طبی به عمل می آید.
خواص درمانی گردو
گردو از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. روغن گردو از قدیم برای پختن غذا ها استفاده می شد؛ روغنی به رنگ زرد روشن که داری طعمی مطبوع و ملایم است وبه آسانی تند می شود.
از روغن گردو به غیر از پخت و پز برای نقاشی و تهیه صابون استفاده می شود.
- گردو خون ساز و تصفیه کننده خون است.
- گردو درمان کننده بیماری های ریوی است.
- گردو مسکن دلپیچه است.
- مربای گردو و عسل برای اشخاص لاغر و تقویت و تحریک نیروی جسمی مفید است.
- مربای گردو همچنین ملین بوده و آپاندیس را تقویت می کند.
- اگر گردو را با بادام شیرین و جین سین مخلوط کنید درمان کنندهٔ سرفهٔ مزمن، اسهال خونی، سوزش معده بوده و یبوست را درمان می کند.
- خوردن گردو از تشکیل سنگ کیسه صفرا وسنگ کلیه جلوگیری می کند.
- از روغن گردو به عنوان پماد برای درمان بیماری های پوستی استفاده می کنند.
- برای درمان درد معده، درد عضلات و استخوان ها از پوست گردو چای درست کنید و سه فنجان در روز بنوشید.
- از جوشاندهٔ برگ درخت گردو برای شستشو ورم ها وآبسه استفاده کنید.
- خوردن گردو مانع ترش کردن می شود.
- گردو را با انجیر و موز بخورید زیرا تقویت کننده حواس و مغز است.
- اگر پوست سبز تازه گردو را به دندان و لثه بمالید، لثه و دندان را تقویت می کند.
- اگر گوش چرک کند، آب برگ درخت گردو را بگیرید، آن را کمی گرم کرده و در گوش بچکانید، به زودی چرک را برطرف می کند.
- پنجاه گرم برگ درخت گردو در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت چند دقیقه بجوشانید این جوشانده برای شست وشوی زخم ها و التیام آنها بسیار مفید است.
- دم کرده برگ درخت گردو و قسمت گوشتدار میوه سبز آن برای معالجهٔ سل استخوانی، سل مفاصل و چرک مجرای بینی، حلق و ورم غدد لنفاوی ناحیه گردن و ورم لوزه به کار می رود.
- جوشانده برگ درخت گردو درمان کننده سردرد، سرمازدگی و بیماری های پوستی است.
- شیره قسمت سبز میوه گردو را اگر چند بار روی زگیل بمالید آن را از بین می برد.
- قسمت سبز و تازه میوه را اگر با آب بجوشانید و موی خود را با آن رنگ کنید رنگ قهوه ای به مو می دهد.
- برگ تازه درخت گردو حشرات موزی مانند بید و ساس را از بین می برد.
- اگر زن حامله روزی یک عدد گردو بخورد پس از زایمان پوست شکمش زیبایی خود را حفظ خواهد کرد.
- چون گردو دارای مس است، بنابراین به جذب آهن در بدن کمک می کند.
مضرات گردو
گردو به خاطر داشتن مواد مغذی زیاد غذای بسیار خوبی است؛ ولی نباید در خوردن آن اسراف کرد زیرا زیاده روی در خوردن آن ، باعث ورم لوزه و زخم دهان می شود. مخصوصاَ گردو برای گرم مزاج ها خوب نیست و معمولا بهتر است این افراد بعد از خوردن گردو دهان خود را بشویند یا انار ترش و یا سکنجبین یا سرکه بخورند.
مغز گردو لطیف است و در اثر ماندن کهنه می شود و رنگ آن زرد یا قهوه ای و طعمش تند می شود و باعث مسمومیت خواهد شد و نباید از آن استفاده شود.
گردوی تازه به رنگ سفید و با پوست زرد روشن است. گردو را در ظرف در بسته و در فریزر نگهداری کنید تا کهنه نشود.
ترکیبات شیمیای گردو
مغز گردو دارای چند اسید آلی، میزان کمی اسانس، اگزالات آهک و ویتامین های A,B,C,E وهمچنین دارای میزان کمی (در حدود 12٪) ارسنیک نیز است.
برگ درخت گردو دارای 3٪ اینوژیت، اسید الاژیک، اسید گالیک و اسانسی با بوی مخصوص و میزان پارافین، تانن و مواد چرب و املاح معدنی مانند کلسیم، پتاسیم، منیزیوم، باریوم و کارتون است.
پوست گوشتدار میوه سبز گردو دارای امولسیون، قند و اسید های آلی مانند اسید سیتریک، اسید مالیک فسفات و اگزالات کلسیم است.
عصاره برگ درخت گردو خاصیت از بین بردن میکروب و باکتری را دارد.
در صد گرم مغز گردو خام و خشک موارد زیر موجود است:
ماده معدنی | میزان |
---|---|
آب | 3/5 گرم |
پروتئین | 14/8 گرم |
مواد چربی | 65 گرم |
مواد نشاسته ای | 13 گرم |
کلسیم | 100 میلی گرم |
فسفر | 380 میلی گرم |
آهن | 3 میلی گرم |
سدیم | 2 میلی گرم |
پتاسیم | 50 میلی گرم |
ویتامین آ | 30 واحد |
ویتامین ب 1 | 0/35 میلی گرم |
ویتامین ب 2 | 0/12 میلی گرم |
ویتامین ب 3 | 1 میلی گرم |
ویتامین ث | 2 میلی گرم |
برگرفته از کتاب یکصد گیاه معجزه گر(تالیف دکتر سهراب خوش بین)
منبع: فوت و فن