ابتکارات شهرهای دنیا در مقابله با کرونا ، از پهپادهای تب سنج تا پاکسازی تراموا با نانوپلیمرها

به گزارش موسیقی با امیر، با گسترش بیماری کرونا در تمام کشورهای دنیا، هر چند شهرداری ها روش های مشابهی برای کاهش انتشار این بیماری بین شهروندان در پیش گرفته اند اما بعضی شهرها نیز ابتکارات ویژه خود را به مرحله اجرا گذاشته اند؛ از پرواز پهپادهای تب سنج بر فراز شهر تا پاکسازی وسایل حمل و نقل عمومی به مدد فناوری نانو.

ابتکارات شهرهای دنیا در مقابله با کرونا ، از پهپادهای تب سنج تا پاکسازی تراموا با نانوپلیمرها

موسیقی با امیر - محمد سرابی: بنا به تجربه کشورهایی که توانسته اند از سرعت انتشار ویروس کرونا کم نمایند، هر کدام از این روش ها بخشی از طرح گسترده مقابله با کرونا خواهد بود. تمرکز برنامه ریزی در اداره شهرها نیز جنبه دیگری از سیاست های عمومی برای کاستن از احتمال ابتلا به کرونا است که در هنگام بحران اهمیت خود را نشان می دهد.

  • محدودیت دسترسی به پارک ها

دسترسی به پارک ها در دانمارک محدود شد زیرا تعداد شهروندانی که برای گریز از انزوای کرونا به پارک ها آمده بودند به حدی رسیده بود که می توانست باعث انتقال کرونا گردد. شهرداری فردریکسبرگ دانمارک دویدن در پارک ها را ممنوع خاطرنشان کرد زیرا کسانی که به این روش ورزش می کردند، نمی توانستند فاصله 2 متری لازم را با یکدیگر رعایت نمایند. ورزشکاران تنها می توانند در پارک هایی که پیست ورزشی عریض داشته باشد و البته در خلاف جهت حرکت معمول با بقیه مراجعان پارک، بدوند تا دیگران هم بتوانند از آن ها فاصله بگیرند.

دانمارک از اولین کشورهایی بود که مرز هوایی خود با ایتالیا را بست و با شعار سریع و باقدرت عمل کنید مانع افزایش تعداد بیماران شد. تجمعات گسترده و مراکز عمومی در این کشور ممنوع و استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی محدود شد. در مقابل استفاده از دوچرخه آزاد است. در این دوره زمانی دوچرخه سواری مزیت خود را به عنوان یک روش حمل و نقل سالم نشان داد و بخش هایی از نیروهای کارگری با آن جابه جا می شوند. دولت پذیرفته است که مقداری از زیان ها ناشی از کرونا را به کارفرمایان پرداخت کند تا کارگران حرفه خود را برای چند ماه آینده حفظ نمایند.

  • تامین هزینه ها

در ایتالیا که بالاترین میزان مرگ و میز در اثر کرونا را داشته است 4.7 میلیارد یورو از طرف دولت به شهرداری ها پرداخت می گردد تا هزینه های ناشی از عوارض بیماری کرونا جبران گردد. هدف اصلی از این یاری مقابله با فقری است که به دلیل شرایط مالی ایجاد شده است. در این طرح شهرداری ها کوپن های خرید را میان نیازمندان توزیع می نمایند. این مبلغ از صندوق همبستگی شهرداری ها برای پرداخت به 8 هزار شهرداری تامین شده است و 400 میلیون یورو از محل اعتبارات حقوق مدنی به آن اضافه خواهد شد.

  • کاربرد پهپادهای شهری

استفاده از پهپادها که در برخی شهرها به صورت آزمایشی اجرا شده بود با شیوع ویروس کرونا جنبه جدی تری پیدا نموده است. پلیس مادرید با استفاده از پهپادهای کوچک به مردمی که وارد پارک ها شده اند اخطار می دهد که مقررات فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نمایند. در شهرهای نیس و کن فرانسه هم این روش مورد استفاده قرار گرفته است. شهرداری شهر ساحلی بورگاس در بلغارستان روی پهپادهای خود دوربین های شناساگر حرارتی را نصب نموده است و دمای بدن شهروندان را برای اطلاع از بیماری آن ها اندازه گیری می نماید.

  • تعطیلی مراکز عمومی

یک هفته بعد از اینکه اولین مورد ابتلا به کرونا در پرتغال شناسایی شد شهرداری براگا در شمال غربی این کشور تمام فعالیت های عمومی فرهنگی، ورزشی و اوقات فراغت را لغو کرد. چند روز بعد شهرداری کارمندان غیرضروری را با حفظ حقوق به خانه فرستاد و مدارس و مراکز آموزشی محلی هم تعطیل شدند. بعد از آن مجلس شهری معین کرد که تمام فروشگاه ها به جز داروخانه ها، سوپرمارکت ها و پمپ بنزین ها تعطیل شوند. رستوران ها نیز تنها می توانستند غذای آماده به فروش برسانند. کاهش سفر با وسایل حمل و نقل عمومی و راه اندازی خط تلفن برای پاسخ دادن به سوالات سالمندان نیز از دیر اقدامات در این شهر بود.

  • خدمات بیمارستانی

در هلسینکی پایتخت فنلاند برخی هتل ها به مراکز قرنطینه کسانی تبدیل شده اند که قبلا تنها زندگی می کردند و اکنون با ابتلا به کرونا در خطر بیشتری قرار دارند زیرا کسی نمی تواند مراقب شرایط جسمی آن ها باشد. شیوه آزمایش بیماری برای کسانی که احتمال ابتلا دارند و به بیمارستان مراجعه می نمایند هم به شکلی طراحی شده است که نیازی به ترک خودرو نباشد. مراجعان پس از نمونه گیری در خودروهای خود باقی می مانند و در مدت کوتاهی بیمارستان نتیجه را به آن ها اعلام می نماید. برای کسانی که دارای خودرو شخصی نیستند هم آمبولانس اعزام می گردد.

  • استفاده از ضدعفونی نماینده های نانو

فناوری نانو در پراگ برای پاکسازی وسایل حمل و نقل عمومی به کار گرفته شده است. دو ماده ضد عفونی نماینده مختلف که بر اساس توانایی نانو پلیمرها در از بین بردن باکتری ها، ویروس ها، مخمرها و سایر میکروارگانیسم ها ساخته شده اند، به مدت دو هفته در برخی از تراموا و اتوبوس ها آزمایش می شوند. ضدعفونی های معمولی دارای بازه زمانی محدودی تا چند ساعت هستند اما این نانوپلیمرها می توانند تا چند هفته اثر پاک نمایندگی خود را حفظ نمایند. این مواد همچنین اثر آلرژیک ندارد و به سلامت انسان ها آسیب نمی زنند.

منبع: همشهری آنلاین

به "ابتکارات شهرهای دنیا در مقابله با کرونا ، از پهپادهای تب سنج تا پاکسازی تراموا با نانوپلیمرها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ابتکارات شهرهای دنیا در مقابله با کرونا ، از پهپادهای تب سنج تا پاکسازی تراموا با نانوپلیمرها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید