طرز تهیه سوپ دال عدس ترکیه ای اصلی فوق خوشمزه
به گزارش موسیقی با امیر، دال عدس ترکی (به نام مرسیمک چورباسی- Mercimek Corbasi) یک سوپ مخملی سیرکننده و سالم است. در حالی که این سوپ بخشی از غذاهای ترکیه است، شباهت هایی با غذاهای ایرانی دارد. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه سوپ های مختلف مثل طرز تهیه سوپ دال عدس ساده را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه سوپ دال عدس ترکیه ای را آنالیز می کنیم.
مواد لازم برای تهیه سوپ دال عدس ترکیه ای
- عدس قرمز 1 فنجان
- پیاز میانه (خرد شده) 1 عدد
- هویج بزرگ 1 عدد
- سیب زمینی میانه 1 عدد
- سیر 2 حبه
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- زیره 1 قاشق چایخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
- پاپریکا نصف قاشق چایخوری
- پونه کوهی خشک نصف قاشق چایخوری
- فلفل سیاه یک چهارم قاشق چایخوری
- فلفل قرمز یک چهارم قاشق چایخوری
- آب سبزیجات یا مرغ 5 فنجان
- نعنا خشک 1 قاشق چایخوری
- لیمو، ورقه شده 1 عدد
- روغن 3 قاشق غذاخوری
- پاپریکا یک ونیم قاشق غذاخوری
طرز تهیه سوپ دال عدس ترکیه ای
1. مخلوط کردن مواد و آغاز پخت اولیه
روغن زیتون را در یک قابلمه بزرگ با کف سنگین گرم کنید. پس از داغ شدن روغن، پیاز خرد شده را اضافه کنید و چهار دقیقه تفت دهید سپس هویج خرد شده و سیب زمینی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مواد به مدت چهار دقیقه تفت بخورند و هر از گاهی هم بزنید. بعد حبه های سیر را اضافه کنید و 30 ثانیه دیگر هم بزنید.
اکنون رب گوجه فرنگی، زیره، نمک، پاپریکا، پونه کوهی، فلفل سیاه و کاین را اضافه کنید. 30 ثانیه هم بزنید و سپس کمی آب مرغ یا آب سبزیجات داخل قابلمه بریزید تا لعاب ایجاد گردد سپس دال عدس و مابقی آب را اضافه کنید، هم بزنید و حرارت را زیاد کنید تا سوپ بجوشد بعد که به جوش آمد، حرارت را کم کنید و اجازه دهید 30 دقیقه مواد بپزند. هر از گاهی هم بزنید. اگر سوپ خیلی غلیظ شد، تا یک فنجان دیگر آب اضافه کنید.
نکته مهم: حتما چند دقیقه قبل از اینکه سوپ را از روی حرارت بردارید، آن را چک کنید. اگر خیلی غلیظ بود، نصف تا یک فنجان آب اضافه کنید تا کمی رقیق گردد.
2. سرو سوپ دال عدس ترکی
سوپ را از روی حرارت بردارید و نعنای خشک را داخلش بریزید و هم بزنید. با استفاده از مخلوط کن سوپ را هم بزنید تا کرمی رنگ گردد و همه مواد با هم ترکیب شوند.
در نهایت روغن را در یک قابلمه کوچک گرم کنید و پاپریکا را اضافه کنید و هم بزنید تا ترکیب شوند سپس از روی حرارت بردارید. به هم زدن ادامه دهید تا کاملا جا بیفتد. روی سوپ را با این مخلوط روغنی تزیین و با تکه های لیمو سرو کنید. در صورت تمایل، مقداری جعفری خرد شده و مقداری روغن پاپریکا هم به آن اضافه کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه سوپ دال عدس
سوپ دال عدس ترکی پر از ادویه های گرم و غنی است که باعث شده اند این سوپ سالم و مناسب برای یک وعده غذایی است. اگر خواستید این غذا را در منزل آماده کنید یادتان باشد این سوپ عالی را باید با رعایت نکات و فوت وفن های آن بپزید.
آیا باید عدس قرمز را قبل از پخت خیس کنیم؟
برخلاف بسیاری از حبوبات دیگر، عدس قبل از پختن احتیاجی به خیس خوردن ندارد. عدس قرمز در حدود 20 تا 30 دقیقه پخته می گردد و احتیاجی به خیس کردن آن نیست.
چقدر آب برای تهیه سوپ دال عدس اضافه کنیم؟
عدس قرمز تمایل زیادی به جذب آب دارد، بنابراین مطمئن شوید که آب کافی به سوپ اضافه کنید. با 5 فنجان آغاز کنید و در صورت احتیاج آب بیشتری اضافه کنید. از آنجایی که ممکن است احتیاج به اضافه کردن آب بیشتری داشته باشید، لطفاً قبل از سرو سوپ را بچشید تا مطمئن شوید که نمک و فلفل کافی اضافه نموده اید.
منبع: کتاب کاله