5 خوراکی مضر برای سلامت روده
به گزارش موسیقی با امیر، غذاهای سرخ شده، به ویژه سیب زمینی در فرآیند سرخ کردن، سرشار از چربی های اشباع شده و نمک می شوند. این غذاها باکتری های مفید روده را کاهش می دهند و حتی ممکن است منجر به التهاب بیشتر روده شوند.
سلامت روده به طور مستقیم با نوع تغذیه ما ارتباط دارد. به منظور تأمین سلامت این اندام حیاتی، خیلی باید به برنامه غذایی خود توجه کنید؛ مصرف خوراکی های مفید را افزایش و مصرف خوراکی ها و مواد غذایی مضر را کاهش دهید و یا آنها را حذف نمایید.
به گزارش خبرآنلاین، حفظ سلامت روده علاوه بر ضرورت، فواید مختلفی هم دارد؛ از هضم منظم تر گرفته تا یاری به پیشگیری از انواع مسائل روده. مسائل روده به صورت های مختلفی چون نفخ، یبوست، اسهال و رفلاکس خود را بروز می دهند. چنین حالتی دال بر این است که آنچه می خورید، می تواند بر سلامت روده شما تأثیر بگذارد.
خوراکی هایی وجود دارند که ممکن است این علائم را تشدید نمایند و سلامت روده را به خطر بیندازند. پس بهتر است از خوردن آنها اجتناب نموده و با حذف آنها از وعده های غذایی به تقویت سلامت روده خود یاری کنید.
1) سیب زمینی سرخ شده
غذاهای سرخ شده، به ویژه سیب زمینی در فرآیند سرخ کردن، سرشار از چربی های اشباع شده و نمک می شوند. این غذاها باکتری های مفید روده را کاهش می دهند و حتی ممکن است منجر به التهاب بیشتر روده شوند.
2) نوشابه
نوشابه برای سلامت روده مضر است؛ چرا که قند موجود در آن می تواند آب اضافی را وارد دستگاه گوارش کند و عوارض جانبی مانند اسهال به همراه داشته باشد. بعلاوه کافئین موجود در بعضی از نوشابه ها نیز می تواند فرآیند هضم را با مشکل روبرو کند.
حتی نوشابه های رژیمی نیز برای سلامت روده ضرر دارند، زیرا شیرین نماینده های مصنوعی موجود در آن، عملکرد باکتری های مفید روده را مختل می نماید.
3) چیپس
تنقلاتی مانند پفک و چیپس می توانند تأثیری مشابه به تأثیر سیب زمینی سرخ نموده بر سلامت روده داشته باشند. غذاهای پرچرب بعلاوه سبب کاهش سرعت هضم می شوند که همین عامل به نوبه خود بر سلامت روده تأثیر منفی می گذارد.
4) آب نبات و شیرینی
افراط در مصرف خوراکی های شیرین راهی برای ابتلا به انواع مسائل سلامتی است! رژیم غذایی با قند بالا می تواند تعادل باکتری های خوب و بد روده را بر هم بزند و به تشدید علائم گوارشی مانند نفخ، دل درد و اسهال منجر گردد.
شاید پیروی از رژیم غذایی بدون قند برای مدت زمان طولانی امکان پذیر نباشد اما برترین رویکرد، کاهش قند اضافی از برنامه غذایی روزانه است.
5) کیک ها و کوکی های فرآوری شده
بیشتر کیک ها و کوکی های فرآوری شده، تابع روش های پخت سالم نیستند و اغلب متشکل از غلات تصفیه شده، قندها و مواد نگهدارنده هستند که این مواد خیلی سخت هضم می شوند. تحقیقات نشان می دهد مصرف مواد غذایی فرآوری شده می تواند اثرات منفی بر سلامت روده داشته باشد.
شکر موجود در این خوراکی ها سبب التهاب روده می گردد، میکروبیوم روده را تغییر می دهد، بعلاوه به پوشش روده آسیب می رساند و می تواند باکتری های مفید روده را کاهش دهد.
منبع: عصر ایران