دانشگاه ها از اطلاعات بازار کار دور هستند

به گزارش موسیقی با امیر، رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور گفت: دانشگاه ها از اطلاعات بازار کار دور هستند و ارتباط زیادی با جامعه و صنعت ندارند.

دانشگاه ها از اطلاعات بازار کار دور هستند

ابراهیم صالحی عمران رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور در گفت وگو با موسیقی با امیر، درباره ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت گفت: اخیرا یکی از مدیران شرکت تراکتور سازی تبریز نامه ای به دانشگاه فنی و حرفه ای جهت استخدام نیرو های تکنسین ارسال نموده است و در این زمینه به مصاحبه با 250 دانشجوی فنی پرداخته و آن ها در گزینش قبول شدند.

او اضافه نمود: استخدام نیرو های انسانی در نهاد های مختلف نشان دهنده ظرفیت زیاد اشتغال در جامعه است و فارغ التحصیلان دانشگاه ها و رشته های مهارتی جایگاه بسیار بهتری به نسبت سایر دانشجویان دارند.

صالحی عمران توضیح داد: 70 درصد دروس دانشگاه فنی و حرفه ای عملی تدریس می شوند و بعضی رشته ها هم مبتنی بر درک حرفه ها و مشاغل است، یعنی رشته ها بر اساس احتیاج سنجی حرفه ها و مشاغل تعریف شده اند و سرفصل های آموزشی نوشته می شوند.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور ادامه داد: مشاغل موجود و آینده در جامعه مبنای برنامه ریزی آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای است، یعنی با توجه به احتیاج بازار کار در جامعه برنامه های درسی نوشته می شوند.

صالحی عمران گفت: اطلاعات بازار کار حلقه مفقود بین نظام آموزشی و جامعه برای ایجاد اشتغال است که معمولا دانشگاه ها از اطلاعات بازار کار دور هستند و وقتی آگاهی از جامعه و بازار کار وجود نداشته باشد دیگر نمی توان به طراحی رشته ها و نوشتن سرفصل های دروس متناسب با احتیاج های جامعه پرداخت، اما در دانشگاه ما این موضوع رعایت می گردد.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور اضافه نمود: طبیعی است که وقتی این اتفاق در سیستم آموزش عالی و مهارتی رخ دهد به راحتی با جامعه ارتباط برقرار خواهد کر؛ بنابراین رمز موفقیت یک دانشگاه با جامعه برای حل معضل بیکاری و اشتغال اتصال و دریافت اطلاعات بازار کار است.

صالحی عمران اضافه نمود: هر کشوری که قصد پیشرفت داشته باشد، باید به سراغ آموزش های فنی و حرفه ای برود؛ نباید دانشگاه ها ارتباط خود را با جامعه و صنعت محدود نمایند چراکه عواقب جبران ناپذیری خواهد داشت و برنامه ریزی از نگاه به درون در دانشگاه ها حائز اهمیت است، تاکید نمود: چرخه های معیوب در دانشگاه ها به خصوص دانشگاه فنی و حرفه ای باید از بین برود و آموزش ها درگیر صنعت و جامعه شوند تا بتوانند احتیاج های کشور را برطرف نمایند.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور ادامه داد: آموزش اثر بخش به وسیله دانشگاه ها و با حمایت های وزارت صمت باید به دانشجویان داده گردد تا رشته های تقاضامحور از عرضه محور خارج شوند و دانشجویان تنها در رشته های محدود تحصیل ننمایند بلکه تعداد رشته ها متناسب با برطرف احتیاج های جامعه افزایش یابد. بعلاوه اصلاح سرفصل های دروس با انعقاد این تفاهم نامه صورت می پذیرد و دانشجویان می توانند بازار کار خود را پیدا نمایند.

صالحی عمران در انتها بیان نمود: اثرات درون سیستمی و برون سیستمی از دیگر مزایای انعقاد تفاهم نامه دانشگاه فنی و حرفه ای با وزارت صمت است که برای استادان کارایی خوبی خواهد داشت و توانمندی شان بیشتر خواهد شد.

بیشتر بخوانید

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "دانشگاه ها از اطلاعات بازار کار دور هستند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دانشگاه ها از اطلاعات بازار کار دور هستند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید