طرز تهیه پتله پلو،غذایی سنتی و متعلق به روستای زبزگان از توابع دستجرد
به گزارش موسیقی با امیر، پتله پلو، غذایی سنتی و متعلق به روستای زبزگان از توابع دستجرد است. این غذای محلی بسیار لذیذ بوده و از هواداران بسیاری بین مردم روستا نشین استان قم، برخوردار است.
شاید بیشتر جوانان امروز این استان، حتی نام آن را هم نشنیده باشند، ولی اگر از سالمندان استان قم بپرسیم، قطعا با میل و رغبت و به طرز کاملا اشتها آوری از این غذای خوشمزه تعریف می نمایند. با ما همراه شوید.
دستور شماره یک
مواد مورد احتیاج:
برنج
رشته پلویی
گوشت چرخ نموده
پیاز داغ
نمک و پلته (گندم پوست کنده را پخته و خشک می کنیم)
طرز تهیه:
برنج و رشته را پخته آبکش نموده و همراه با پلته، گوشت چرخ نموده و پیاز مخلوط می کنیم سپس آن را گذاشته تا دم بکشد.
دستور شماره دو
مواد لازم:
بلغور نمک وزردچوبه
برنج
پیاز
گوشت
عدس
شوید
سیب زمینی نگینی شده
طرز تهیه:
ابتدا پیاز را خورد نموده و گوشت را قیمه ای نموده و با روغن تفت می دهیم.
سپس نمک و زردچوبه رابه آن اضافه می کنیم؛ و به مقدارکافی دران آب ریخته ومی گذاریم به چوشد. وزمانی که گوشت نیم پز شد، عدس را به آن اضافه نموده و زمانی که عدس نیم پزشد به ترتیب بلغور و برنج را به آن اضافه می کنیم.
زمانی که آب غذا تمام شد زمان دم کردن برنج شد سیب زمینی خورد شده و شوید رابه آن اضافه نموده و برنج را می گذاریم دم بکشد.
منبع: گردشبان