طرز تهیه کیک ساده بدون فر و همزن برقی
به گزارش موسیقی با امیر، کیک برترین گزینه برای پذیرایی در دورهمی ها و میهمانی ها است. درست کردن کیک ساده یا اسفنجی برای دورهمی ها زیاد مهم نیست، مهم شیرین شدن کام عزیزان تان و گذراندن اوقات خوش با آن ها است. برای درست کردن کیک نیازی نیست به خود سخت بگیرید چراکه به راحتی می توانید آن را بدون فر و همزن برقی درست ش کنید. در مطالب قبلی دستور تهیه کیک اسفنجی ساده را در فر گفته ایم اما این بار برایتان طرز تهیه کیک ساده بدون فر را خواهیم گفت تا مانند یک سرآشپز حرفه ای درست کنید.
مواد لازم برای تهیه کیک ساده بدون فر
- آرد همه منظوره 150 گرم
- شیر تغلیظ شده شیرین 200 میلی لیتر
- بیکینگ پودر یک قاشق چای خوری
- نمک یک هشتم قاشق چای خوری
- پودر قند سه تا چهار قاشق غذاخوری
- آب یک چهارم فنجان
- کره بدون نمک یک چهارم فنجان
- وانیل یک قاشق غذاخوری
- سرکه سیب یک قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه فراستینگ باترکریم
- کره بدون نمک یک دوم فنجان
- پودر قند الک شده یک تا دو فنجان
- شیر یک تا دو قاشق چای خوری
- وانیل یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه کیک ساده بدون فر
1. قالب را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کیک ساده بدون فر احتیاج است که همه مواد لازم را از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسد. در ادامه قالب کیک 20 سانتی متری خود را با اسپری یا کمی روغن چرب کنید. کاغذ روغنی را میزان آن بریده و داخلش پهن کنید.
2. مواد را آماده کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه کیک ساده بدون فر باید یک کاسه مناسب انتخاب نموده تا آرد گفته شده را به همراه بیکینگ پودر و نمک در آن سه بار الک کنید. این کار منجر به سبکی آرد و کیک خواهد شد. حال شکر را به کاسه اضافه نموده و خوب هم بزنید. با دستان خود یک حفره داخل کاسه ایجاد کنید تا مابقی مواد را داخل آن بریزید. در ادامه شیر تلغیظ شده، آب، کره ذوب شده و سرکه را هم داخل کاسه بریزید. در این مرحله از طرز تهیه کیک، آب میوه هم می توانید جایگزین آب کنید. از سویی دیگر دقت داشته باشید که کره حتما به دمای محیط رسیده باشد. مواد را به آرامی و خوب با یکدیگر مخلوط کنید تا خمیری صاف و بدون توده داشته باشید. پس آن را زیاد مخلوط نکنید. برای هم زدن احتیاجی به فر برقی نیست و تنها کافی است هم زن دستی دم دست تان داشته باشید.
3. مایه کیک را داخل قالب بریزید
در سومین مرحله از طرز تهیه کیک ساده بدون فر ، مایه کیک تان را داخل قالب بریزید و آن را چند بار به سطح زمین یا پیشخوان بزنید تا حباب های اضافه آن گرفته گردد. قابلمه ای بزرگ تر از قالب کیک تان انتخاب و آن را به همراه شعله پخش کن به همراه 30 دقیقه روی حرارت قرار دهید تا گرم گردد. در ادامه باید میزانی آب درون آن بریزید. سپس پایه ای فلزی درون قابلمه قرار دهید تا قالب کیک را روی آن بگذارید. اجازه دهید کیک در قابلمه به مدت 40 تا 45 دقیقه بپزد. در نهایت کیک را روی توری خنک کننده بگذارید تا بعد از خنک شدن کامل آن را فراستینگ کنید.
طرز تهیه فراستینگ باترکریم
1. کره و پودر قند را بزنید
در اولین مرحله از طرز تهیه فراستینگ باترکریم برای کیک ساده باید یک کاسه مناسب انتخاب کنید تا در آن کره را با هم زن دستی یا برقی به مدت سه دقیقه بزنید. بعد از آن که کره یک دست شد، پودر قند را الک نموده و نصف آن را داخل کاسه بریزید. با سرعت کم این دو را هم بزنید تا یک دست گردد. مابقی شکر را اضافه نموده و به آرامی هم بزنید تا کامل مخلوط شوند.
2. وانیل و شیر را اضافه کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه فراستینگ باترکریم باید وانیل و شیر را به مخلوط اضافه نموده و هم بزنید. مخلوط فراستینگ تان باید نرم و پفکی گردد. اگر فراستینگ تان خیلی غلیظ بود می توانید یک قاشق چای خوری شیر به آن اضافه نموده و هم بزنید. در صورت شل بودن فراستینگ ، آن را برای یک ساعت داخل یخچال بگذارید. اگر به فراستینگ باترکریم علاقه ندارید می توانید خامه شکلاتی را امتحان کنید.
3. فراستینگ را روی کیک بمالید
در سومین مرحله از طرز تهیه فراستینگ، چند قاشق از آن را وسط کیک با یاری کفگیر پخش کنید. نیمی از فراستینگ را روی کیک ساده اضافه نموده و از مرکز آغاز به پخش کردن آن کنید. سپس آن را به کناره های کیک بمالید. کیک را برای 45 دقیقه داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند. کیک را از یخچال بیرون آورده و مابقی فراستینگ را روی آن پخش نموده و با یاری کاتر روی آن را صاف کنید. حال کیک را با ترافل، سس شکلاتی یا مغزیجات تزئین و سرو کنید. شما در صورت دلخواه می توانید کیک را لایه لایه نموده سپس به ترتیب آن ها را فراستینگ کنید.
نکات تکمیلی پخت کیک ساده
کیک همواره برترین گزینه برای پذیرایی یا حتی سرگرم کردن بچه ها بوده است چه خوب که بتوان آن را به ساده ترین شکل درست کرد. نکات گفته شده در ادامه به شما در پخت بهتر کیک ساده یاری خواهد نمود.
پخت کیک در توستر
در طرز تهیه کیک ساده بدون فر علاوه بر قابلمه، توستر را هم می توانید امتحان کنید. قالب کیک را برای 25 دقیقه و با دمای 150 درجه سانتی گراد داخل توستر بگذارید تا کامل پخته گردد. با یک سیخ چوبی کیک را تست کنید اگر مرطوب بود و مایه کیک به سیخ چوبی چسبید باید آن را برای چند دقیقه دیگر مجدد داخل توستر بگذارید. کیک را روی توری خنک کننده بگذارید تا خنک گردد. شما در کتاب کاله طرز تهیه کیک اسفنجی در توستر را هم می توانید بخوانید.
طرز تهیه فراستینگ شکلاتی
کیک ساده را می توان با فراستینگ شکلاتی، سس شکلاتی یا خامه تزئین کرد و به آن جلوه دیگری بخشید برای این کار تنها کافی است نصف فنجان چیپس شکلاتی داخل کاسه بریزید و آن را برای دو دقیقه داخل مایکروویو گذاشته و با دو قاشق خامه مخلوط کنید. فراستینگ شکلاتی تان آماده است آن را روی کیک پخش کنید.
علت خشکی کیک ساده بدون فر
از مهم ترین دلایل خشکی کیک ساده، کم یا زیادی میزان آرد در مایه کیک است پس حتما میزان گفته شده را رعایت کنید. علت دیگری که می توان برای خشکی کیک اسفنجی آورد، زمان بیش از حد پخت است چون اگر کیک مدت زمان زیادی در کیک بماند، رطوبت آن را از بین رفته و کیک را خشک می نماید.
علت چسبناکی کیک
چسبناکی کیک به علت بیش از حد مخلوط کردن خمیر کیک است پس احتیاج است مواد خشک و تر را تنها تا زمانی که ترکیب می شوند هم بزنید. از درست کردن کیک خیس شکلاتی غافل نشوید.
روش های تزیین و سرو کیک اسفنجی
از لعاب آب مرکبات و پودر قند هم می توانید برای تزیین کیک بهره ببرید. برای این کار تنها کافی است پودر قند را با آب مرکبات خوب مخلوط کنید تا لعابی خوشمزه داشته باشید. این لعاب را می توانید بعد از سرد شدن کیک رویش بریزید. از سویی دیگر از برش های میوه هم می توانید بهره ببرید. پیشنهاد ما به شما درست کردن کیک هویج بدون فر در روزهای تعطیل تان است.
استفاده از گلاب در دستور تهیه کیک ساده
در صورت تمایل به استفاده از گلاب می توانید چند قاشق از آب مورد استفاده در تهیه کیک کم نموده و گلاب را جایگزین آن کنید.
فوت و فن های آماده کردن قابلمه برای کیک اسفنجی قابلمه ای
- آب درون قابلمه نباید خیلی کم باشد که سریع بخار و تمام گردد.
- به میزان ای درون قابلمه آب بریزید که روی قالب را نگیرد و آب داخل مایه کیک نرود.
- حرارت را کم کنید و در صورت احتیاج از شعله پخش کن هم می توانید بهره ببرید.
- پایه فلزی در پخت کیک اسفنجی با قابلمه نقش محافظ را دارد و باعث می گردد آب درون قالب نفوذ نمی نماید.
- در صورت نداشتن پایه فلزی از فنجان یا یک وسیله سوراخ دار مانند آبکش یا الک هم می توانید بهره ببرید، این به خلاقیت و میزان قالب شما بستگی دارد.