لیگی که آتش زیر خاکستر اختلافات تکواندو را شعله ور کرد

به گزارش موسیقی با امیر، رقابت های لیگ برتر تکواندو در شرایطی برگزار گردید که بیشتر از جنبه های فنی، آتش زیر خاکستر اختلاف مجموعه مسئولان فدراسیون تکواندو را شعله ور کرد.

لیگی که آتش زیر خاکستر اختلافات تکواندو را شعله ور کرد

به گزارش خبرنگار ورزشی موسیقی با امیر، مسابقات لیگ برتر تکواندو در شرایطی بعد از تعطیلی 10 ماهه، در دو هفته گذشته برگزار گردید که اتفاقات تلخ و حاشیه ای و اظهارنظرها در مورد سیستم برگزاری مسابقات بیشتر از نکات فنی و مثبت بود و خروجی های آن نیز آتش زیر خاکستر اختلافات در مجموعه فدراسیون تکواندو را شعله ور نموده است.

مهمترین حاشیه و اتفاق، درگیری فیزیکی و غیر قابل دفاع و توجیه هادی ساعی، مدیرفنی تیم ملی تکواندو و باشگاه فرمانیه با مصطفی بابایی دبیر سازمان لیگ بود که در روزهای گذشته تکواندو ایران را نه به دلیل اتفاقات فنی، بلکه به خاطر حاشیه ها تبدیل به سوژه های مهم رسانه ها کرد. ساعی در شرح دلایل رفتار خود، مجموعه ای از اتفاقات گذشته را مطرح نموده و گلایه هایی به رفتارهای سازمان لیگ، دبیر و نایب رئیس فدراسیون تکواندو داشته است. به وضوح تعیین است فاصله زیادی بین او و مجموعه فدراسیون تکواندو وجود دارد و غیر از رئیس فدراسیون تکواندو ارتباط چندان محبت آمیز ای میان ساعی با سایر ارکان فدراسیون در سال منتهی به المپیک وجود ندارد.

همه این اختلافاتی در شرایطی ایجاده شده که همیشه نسبت به همکاری مسئولان و مربیان ملی با باشگاه ها در تمامی رشته ها انتقاداتی وجود داشته و موسیقی با امیر نیز در ماه گذشته در گزارشی در این خصوص (اینجا بخوانید)، نگرانی های خود را مطرح و در این خصوص هشدارهای لازم را داده بود. هشدارهایی که اتفاقات و مصاحبه های اخیر به خوبی درستی آنها را اثبات کرد و هیچ تضمینی وجود ندارد این حواشی با توجه به همکاری بخشی از مربیان بانوان با تیم باشگاهی در جام کوثر نیز ادامه داشته باشد. همکاری ای که اتفاقات لیگ تکواندو به خوبی اثبات کرد که ضررهای آن خیلی بیشتر از جنبه های مثبت است و حتی پای علی محمد بسحاق مربی تیم ملی تکواندو را نیز با انتشار یک پست عجیب در فضای مجازی به این جریان باز کرد. بسحاق در حمایت از هادی ساعی در اتفاقات اخیر پستی منتشر و فشارهای جریانی با عنوان ملیجکان کوچک و بی نام و نشان به مسئولان فدراسیون تکواندو در جهت محرومیت ساعی را به رفتار کاسه لیسان رژِیم گذشته در ممنوعیت ورود دنیا پهلوان تختی به سالن های کشتی تشبیه کرد.

تعیین نیست اعتراض مربی تیم ملی تکواندو تنها در جهت حمایت از ساعی بوده یا به ناراحتی از مخالفت سازمان تیم های ملی و فدراسیون تکواندو با سرمربیگری او در تیم فتح صدر البرز نیز ارتباط دارد. مخالفتی که با توجه به قرارداد بلند مدت این مربی با تیم ملی منجر به آن شد که از میان مربیان ملی تنها او فعالیتی در زمینه باشگاهی نداشته باشد و در نهایت تنها به مدیریت فنی تیم فتح صدر البرز اکتفا کند و شاید بسحاق احساس می نماید در مورد او سخت گیری بیش از حدی شده است.

از طرف دیگر فریبرز عسکری سرمربی تیم ملی تکواندو برای دومین سال پیاپی به کیفیت پایین هوگوهای داخلی اشاره نموده و نتایج مسابقات را با توجه به هوگوهای مورد استفاده چندان واقعی ندانسته است. اظهارنظری که با توجه به اهمیت مسابقات لیگ برای دعوت بازیکن به مسابقات ورود به انتخابی تیم ملی عملا نشان می دهد خروجی لیگ امسال از لحاظ فنی مورد تایید سرمربی تیم ملی نیست و عسکری باید بدون توجه به نتایج، بازیکنان را به تیم ملی دعوت کند که قطعاً واکنش های بازیکنان برنده و بازنده را به همراه خواهد شد.

با این حال نباید فراموش کرد که گلایه های سرمربی تیم ملی با توجه به تجربه و حضور او در معتبرترین میادین بین المللی کاملاً درست و فنی است و حتی تماشاگران مسابقات نیز با تماشای رقابت ها به خوبی متوجه می شدند که ثبت امتیازات در این هوگوها چندان به ضربات محکم ارتباطی ندارد و برخلاف هوگوهای برندهای معتبر عمل می نماید. مسئله مهمی که با توجه به سابقه و گلایه های مسابقات سال گذشته و تاکید بر اهمیت مسابقات لیگ امسال در دعوت بازیکن به انتخابی تیم ملی، می توانست پیش از آغاز رقابت ها در جلسه با سرمربی تیم ملی در مورد آن صحبت گردد و حتی در صورت احتیاج تا زمان فراهم شدن این امکانات مسابقات به تعویق بیفتد.

قطعاً اشاره به شرایطی مانند تحریم و محدودیت ها برای فدراسیون تکواندو که همیشه کوشش نموده بهترین امکانات را برای تیم ملی و رشد تکواندو فراهم کند، قابل پذیرش نیست و این مشکل می توانست از ماه ها قبل و از راه های دیگر حل گردد. همه کارشناسان تکواندو بارها به این نکته که این هوگوها با هوگوهای بین المللی تفاوت زیادی دارد اشاره نموده اند و قطعاً این موضوع باعث خواهد شد در دراز مدت این هوگوها روی عملکرد بازیکنان ملی نیز تاثیرگذار باشد و کار کادرفنی را برای تغییر ذهنیت بازیکنی که در لیگ با این هوگوها مبارزه کردند را سخت کند.

با کنار هم قرار دادن این مسائل و موارد تعیین است میان مسئولان فدراسیون تکواندو و کادرفنی و مسئولان تیم های ملی ناهماهنگی وجود دارد و در صورت صحبت در مورد مسائل مختلف، بسیاری از اتفاقات اخیر در لیگ به وجود نمی آمد و خروجی لیگ نیز با همه کوشش ها و زحمات مسئولان سازمان لیگ این چنین برباد نمی رفت و خستگی بر تن آنها باقی نمی ماند.

شاید اگر فدراسیون تکواندو رودربایستی را برای همکاری مجموعه فنی تیم های ملی با تیم های باشگاهی کنار می گذاشت و با همکاری ساعی به عنوان مدیرفنی و دیگر مربیان ملی صراحتاً مخالفت می کرد، شاهد اتفاقات اخیر نبودیم و بعضی مربیان احساس نمی کردند در مورد آنها سخت گیری و شرایط برای سایر مربیان با تنظیم قوانین قابل تفسیر فراهم شده است. حتی اگر پشت تصمیم مسئولان فدراسیون تکواندو دلایلی وجود داشت نیز می توانستند با دعوت همه مربیان ملی رده های سنی به صورت حضوری با آنها صحبت نمایند.

اگر قرار بود در برگزاری لیگ منافع ملی مورد توجه قرار بگیرد، باید جلسه ای میان کادرفنی، نایب رئیس بانوان و سرمربی و مدیر فنی تیم آقایان با سرمربیان باشگاهی برگزار می شد تا باشگاه ها توجیه شوند، نه اینکه در تماس تلفنی با مهروز ساعی در مورد یک بازیکن خاص صحبت گردد. اگر رفتار حرفه ای نعمت خلیفه در برخورد با موضوع آرمین هادی پور نبود و این مربی باتجربه تکواندو مانند بعضی مربیان فقط به نتیجه گیری توجه می کرد و تسلیم اصرار هادی پور می شد و از او استفاده می کرد، شاهد تبعات جبران ناپذیری برای تکواندو ایران و از دست رفتن یکی از سهمیه ها المپیک بودیم.

باید قبول کرد که با وجود کوشش غیر قابل کتمان مجموعه سازمان لیگ و فدراسیون تکواندو در شرایط سخت کرونا، بیشترین تمرکز فقط روی برگزاری مسابقات به هر شکلی بوده و در شفافیت قوانین منع حضور مربیان و مسئولان ملی، توجه به استاندارهای برگزاری مسابقات از لحاظ هوگوهای استاندارد، هماهنگی میان مربیان ملی و باشگاهی دقت نظری صورت نگرفته است. لیگی که تنها خروجی آن تنها بازگشت تکواندوکاران به شیاپ چانگ و بحث درآمدزایی آنها بود و حاشیه ها و اختلافات بسیار فراتر از دستاورد فنی به چشم آمد.

جدیدترین خبرها و تحلیل های ایران و دنیا را در کانال تلگرامی موسیقی با امیر بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل های ایران و دنیا را در صفحه اینستاگرامی موسیقی با امیر بخوانید. (کلیک کنید)

منبع: خبرگزاری تسنیم

به "لیگی که آتش زیر خاکستر اختلافات تکواندو را شعله ور کرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "لیگی که آتش زیر خاکستر اختلافات تکواندو را شعله ور کرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید