گردشگری ایران و خسارت هزاران میلیارد تومانی ، گلایه از وام بی تأثیر دولت

به گزارش موسیقی با امیر، شیوع کرونا ضربه محکمی به بخش های مختلف اقتصادی کشور از جمله بدنه گردشگری ایران زد. حالا با وجود اینکه در برخی از استان ها هتل ها تک تک باز شده اند اما هیچ فایده ای به حال گردشگری ایران ندارد. چراکه گردشگری ضرری میلیاردی را متحمل شده است. آنطور که معلوم است 3500 شرکت خدمات مسافرتی و 2050 مرکز اقامتی در کشور وجود دارند که بیش از دو ماه است همزمان با شیوع کرونا در ایران با خسارت سنگین اقتصادی روبرو شده اند. فعالان گردشگری بر این باورند که تا دو سال آینده چشم انداز امیدوارکننده ای در حوزه گردشگری مشاهده نمی گردد.

گردشگری ایران و خسارت هزاران میلیارد تومانی ، گلایه از وام بی تأثیر دولت

گردشگری حال خوبی ندارد و حالاحالاها این صنعت جان دوباره ای نخواهد گرفت.

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به صبح نو می گوید که بحران کرونا حداقل سه هزار و 800 میلیارد تومان به صنعت گردشگری ایران ضربه زده است. این برآورد مربوط به ماه های اسفند، فروردین و اردیبهشت است.

به گفته وی این برآورد بسیار حداقلی است و خسارت ها و آسیب ها به مراتب بالاتر است. این برآورد خسارت نسبت به سال قبل است که خودش بحران سیلاب ها را داشت و گردشگری بسیار کم شده بود.

به گفته تیموری، طبیعتاً نه در حوزه گردشگری، بلکه در همه حوزه هایی که به نوعی با موضوع کرونا درگیر بوده اند مسائلی به وجود آمده است. تعدیل هم یکی از آن هاست. طبیعی است یک واحد گردشگری که سه ماه تعطیل است بعضی از کارمندانش را تعدیل کند. ما به بخش خصوصی توصیه نموده ایم که عظیم ترین سرمایه شما نیروهای انسانی هستند. به همین خاطر وام هایی برای آن ها در نظر گرفته ایم و از واحدهای گردشگری خواستیم در صورت بر طرف شدن مشکل بلافاصله کارمندان تعدیل شده را برگردانند.

ولی تیموری، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در رابطه با جزئیات تسهیلات حمایتی گردشگری می گوید: 16 میلیون تومان وام به ازای هر شغل اختصاص می یابد. نرخ سود این تسهیلات 12 درصد است که پرداخت آن از نیمه اردیبهشت ماه در بانک ها شروع می گردد و تنفس آن تا ابتدای مهرماه سال جاری است و دوره بازپرداخت آن دو ساله معین شده است.

او ادامه می دهد: جزئیات این تسهیلات برای 10 رسته که بیشترین زیان را از ویروس کرونا متحمل شده اند، تعیین شده است که گردشگری جزو آن است. قرار شد این تسهیلات به سه دسته 1. مراکز اقامتی، پذیرایی، تفریحی و سایر فعالان به تشخیص وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، 2. دفاتر خدمات مسافرت هوایی و گردشگری، 3 . صنایع دستی، مشروط به حفظ مشاغل و براساس فهرست بیمه به ازای هر نفر شاغل، اختصاص یابد. مثلاً اگر یک هتل یا دفتر خدمات مسافرتی 20 نفر شاغل بیمه ای داشته باشد، به ازای هر نفر 16 میلیون تومان تسهیلات داده گردد. معاون گردشگری می گوید: تعداد مشاغل هر یک از رسته های معین شده براساس فهرست بیمه در ماه های دی، بهمن و اسفندماه تعیین می گردد و این گونه نیست که تاسیسات و متقاضیان این تسهیلات درباره تعداد کارمندان، خوداظهاری داشته باشند، اقدام صرفاً براساس فهرست بیمه است.

به جای پس دریافت پول، سفر به تعویق بیفتد

معاون گردشگری درباره تبدیل بعضی هتل ها به نقاهتگاه بیماران کرونایی شرح داد: یکی از مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا استفاده ظرفیت دستگاه ها برای مقابله با کرونا بود. وقتی دیدیم ظرفیت هتل ها را برای یاری به کنترل این بیماری داریم از آن استفاده کردیم. به عنوان مثال وقتی دانشجویان ایرانی از ووهان به ایران آمدند در یکی از هتل های ما دوران نقاهت را گذراندند. وی درباره عدم پرداخت هزینه کنسلی تورها و آژانس ها به مردم شرح داد: در شیوه نامه های ما روش بازپرداخت این مبالغ دیده شده و ما ذکر نموده ایم که در شرایط ضروری قرار گرفته ایم که باید تصمیمات بر مبنای این شرایط اخذ گردد. طبق این مقررات باید مبالغ بدون جریمه بازپرداخت گردد که بخش مهم این بازپرداخت ها انجام شده است. بخش دیگر هم خواهش کردیم از مردم که با درک متقابل مسائل در حوزه فعالان گردشگری هم به جای پس دریافت پول سفر به تعویق بیفتد.

گلایه از وام بی تأثیر دولت

در حالی که ولی تیموری میزان ضرر ناشی از بحران کرونا را سه هزارو 800 میلیارد تومان تخمین زده است، جمشید حمزه زاده رییس جامعه هتل داران ایران در گفت وگو با صبح نو می گوید: گردشگری تنها صنعتی بود که در جریان تعطیلی های دوره کرونا آسیب صددرصدی دید و حدود 5 هزار و 300 میلیارد تومان فقط در ماه های اسفند و فروردین متضرر شد. او ادامه می دهد: این ضرر به صنعتی وارد شده است که 240 هزار نفر به صورت مستقیم و 550 هزار نفر غیرمستقیم در آن مشغول به کارند. رییس جامعه هتل داران ایران بسته حمایتی دولت برای جبران خسارت بخش گردشگری را بی تأثیر دانسته و می گوید: وام 12 درصدی دولت به دلیل آسیب صددرصدی صنعت گردشگری به تسهیلاتی با سود تک رقمی، بازپرداخت پنج ساله و یک دوره تنفس یک ساله تبدیل گردد.

حمزه زاده همچنین درخواست کرد بخگرددگی مالیاتی شامل حال صنعت گردشگری گردد و در ادامه اظهار کرد: مالیات وقتی محاسبه می گردد که درآمدی حاصل شده باشد و چون همه هتل ها، آژانس ها و مراکز اقامتی تعطیل هستند، درآمدی ندارند که مالیات براساس آن محاسبه گردد و ضروری است برای جبران بخشی از ضررو زیان این صنعت، حداقل تا خاتمه سال جاری از معافیت صددرصدی مالیاتی برخوردار شوند.

رییس جامعه هتل داران ایران در خاتمه می گوید: 80 هزار نفر به صورت مستقیم در گردشگری شاغل هستند و چنانچه چاره ای برای آن ها در دوره کرونا اندیشیده نگردد، با بیکاری گسترده روبرو خواهیم شد.

90 درصد کاهش پرواز داخل

در اظهار نظری دیگر، مقصود اسدی سامانی، دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی گفت که بحران کرونا تا تاریخ 15 فروردین سال جاری، سه هزار میلیارد تومان به شرکت های هواپیمایی ایران زیان وارد می نماید. به گفته این مقام مسوول، پروازهای داخل ایران تا 90 درصد کاهش یافته و سه شرکت هواپیمایی تمام هواپیماهای خود را وارد پارکینگ نموده اند. عبدالناصر همتی، رییس بانک مرکزی ایران در یادداشتی که در اینستاگرام شخصی خود منتشر نموده به تاثیرات ضایعه بار شیوع کرونا بربخش گردشگری اشاره نموده و گفته به دلیل مسائل جدی در بودجه سال جاری جبران کامل خسارت های این بخش مقدور نیست.

بعد از کرونا تعطیلی عمومی اعلام کنید

چندی پیش وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با طرح این پیشنهاد که بعد از مهار کرونا برای تزریق نشاط به جامعه، چند روز تعطیلی عمومی اعلام گردد، از معاون اول رییس جمهوری درخواست کرد 38 هزار میلیارد ریال برای جبران خسارت های ناشی از کروناویروس به صنعت گردشگری تخصیص داده گردد. این مبلغ درحالی پیشنهاد شده که هتل داران مدعی اند به تنهایی متحمل سه هزار میلیارد تومان خسارت از محل شیوع ویروس کرونا در دو ماه اسفند

و فروردین شده اند.

منبع: صبح نو

منبع: چمدان

به "گردشگری ایران و خسارت هزاران میلیارد تومانی ، گلایه از وام بی تأثیر دولت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گردشگری ایران و خسارت هزاران میلیارد تومانی ، گلایه از وام بی تأثیر دولت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید