22 واحد نو نیروگاهی تا سال آینده به بهره برداری می رسد
به گزارش موسیقی با امیر، تهران (پانا) - مدیرعامل شرکت برق حرارتی می گوید در صورت تامین منابع اقتصادی و برطرف مسائل موجود 3 هزار و 554 مگاوات نیروگاه نو حرارتی برای پیک مصرف برق تابستان سال آینده وارد مدار خواهد شد.
به گزارش وزارت نیرو، محسن طرزطلب در نشست با مدیران عامل مالک و بهره بردار نیروگاه های خصوصی با اشاره به اینکه برای دوره اوج بار سال آینده تعداد 22 واحد نو نیروگاهی به بهره برداری خواهد رسید، اضافه نمود: مقدار منابع به جای مانده مورد احتیاج تا راه اندازی این واحدها حدود پنج هزار و 348 میلیارد تومان منابع ریالی و 609 میلیون یورو منابع ارزی خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت نیروگاه های حرارتی کشور به 69 هزار مگاوات رسیده است، گفت: تا به امروز 583 واحد فراوری برق حرارتی در 129 نیروگاه کشور احداث شده است که 67 درصد از مجموع ظرفیت فراوری برق حرارتی در اختیار بخش خصوصی و 33 درصد آن در اختیار بخش دولتی است.
مدیرعامل برق حرارتی اضافه نمود: هم اکنون ظرفیت منصوبه تمامی نیروگاه های کشور اعم از حرارتی، برق آبی، اتمی، فراوری پراکنده، تنوپذیر و دیزلی هم به 85 هزار و 559 مگاوات رسیده که حدود 81 درصد از این ظرفیت مربوط به نیروگاه های حرارتی است.
طرزطلب اضافه نمود: واحدهای سیکل ترکیبی با ظرفیت 31 هزار و 179 مگاوات (36.4 درصد)، واحدهای گازی با ظرفیت 21 هزار و 992 مگاوات (25.7 درصد) و واحدهای بخاری با ظرفیت 15 هزار و 829 مگاوات (18.5 درصد)، نیروگاه های حرارتی کشور را تشکیل می دهند.
وی با اشاره به اینکه بخش عمده تامین برق پیک تابستان سال جاری بر عهده نیروگاه های حرارتی دولتی و خصوصی کشور بوده است، گفت: مقدار فراوری برق واحدهای یاد شده طی نیمه نخست سال جاری با افزایش 9 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته از مرز 183 میلیارد کیلووات ساعت گذشته است.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی برق حرارتی تاکید نمود: به همین دلیل طی 6 ماهه دوم سال جاری هم با همکاری نیروگاه های حرارتی بخش خصوصی در کوششیم تا برقی پایدار طی فصول سرد سال در اختیار مشترکان صنعت برق قرار بگیرد.
طرزطلب در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اجرای به موقع برنامه تعمیرات واحدهای نیروگاهی و جلوگیری از هرگونه تاخیر در اجرا و اتمام آن ها، گفت: به منظور افزایش آمادگی این واحدها برای زمان اوج مصرف تابستان سال آینده اجرای 104 هزار مگاوات برنامه تعمیرات نیروگاهی در قالب 711 پروژه در دستور کار قرار گرفته است.
وی اضافه نمود: به منظور حصول اطمینان از کارکرد مناسب واحدهای حرارتی در دوره اوج بار، همه ساله پس از خاتمه مصرف برق تابستان انجام تعمیرات اساسی و دوره ای واحدهای بخاری و گازی، بازدید جهت داغ و اتاق احتراق واحدهای مختلف حرارتی در نیروگاه های خصوصی و دولتی در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرعامل برق حرارتی بر لزوم تامین به موقع سوخت مورداحتیاج نیروگاه ها تاکید نمود و اضافه نمود: در فصل زمستان همزمان با افزایش شدید مصارف بخش خانگی مقدار سوخت گاز تحویلی به نیروگاه ها هم کاهش می یابد؛ بدین منظور با کوشش وزارتخانه های نیرو و نفت در کوششیم تا پیش از آغاز فصل سرما با تامین سوخت مورد احتیاج نیروگاه ها بتوانیم نگرانی های ناشی از عدم وجود ذخایر کافی سوخت جایگزین برای فراوری برق را به حداقل برسانیم.
طرزطلب تاکید نمود: بعلاوه بر اساس برنامه ریزی اجرا شده درصددیم تعمیرات بلوک های سیکل ترکیبی راندمان بالا که با مصرف سوخت کمتر، برق بیشتری را فراوری می نمایند و یا واحدهایی که امکان استفاده از سوخت مازوت دارند را تا پیش از آذرماه به اتمام برسانیم تا این واحدها در زمستان سال جاری با سرعت وارد مدار شده و به یاری چرخه فراوری برق کشور بیایند.
منبع: خبرگزاری پانا