آماری که ثابت کرد کرونا بی خطر است
به گزارش موسیقی با امیر، کرونا برخلاف شایعه های فضای مجازی خطرناک نیست و به راحتی می توان آن را با یک استراحت ساده و عدم حضور در اماکن عمومی درمان کرد.
به گزارش خبرنگار ، از وقتی ویروس کرونا وارد کشور شد؛ بعضی سودجویان با انتشار آمار های غلط سعی در ایجاد وحشت بین مردم را داشتند.
اخبار جعلی در فضای مجازی درباره تعداد افراد مبتلا و فوت شده با کرونا ویروس به حدی رسیده بود که مقامات وزارت بهداشت را بر آن داشت تا آمار های رسمی را هر روز اعلام نمایند و فضایی که چنین اخباری در کشور ایجاد نموده اند را نابود نمایند.
به همین دلیل ایرج حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت گفت که آمار فوت شدگان به علت کرونا در ایران نسبت به آمار دنیای پایین تر است، البته شرایط جو روانی در کشور ایجاد شده که متاسفانه اضطراب نسبت به این ویروس ایجاد شده است؛ اما واقعا این ویروس چقدر خطرناک است.
بیش از 30 روز پیش بود که اولین نمونه از ویروس کرونا در شهر ووهان چین کشف شد، اما نکته ای که تعجب همگان را برانگیخت بحث سرعت شیوع آن بود چرا که در عرض چند روز بسیاری از شهر های چین درگیر این ویروس شدند و پس از آن هم شیوع در کشور های مختلف دنیا آغاز شد.
این ویروس تا امروز نزدیک به 37 کشور دنیا را درگیر نموده که حدود 9 کشور در منطقه غرب آسیا قرار دارند که در هر کدام تعدادی فرد مشکوک به کرونا، تعدادی مبتلا و تعدادی فوتی وجود داشته و ایران هم از این قاعده مستثنی نبود.
در کشور ما از روز چهارشنبه هفته گذشته بنا به اظهارات مقامات وزارت بهداشت یک فرد مبتلا به کرونا در استان قم وجود داشته که پس از تست های لازم معین شد فرد مبتلا شده و پس از آن هم فرایند کشف موارد جدید ادامه پیدا کرد به نحوی که تا به امروز بر اساس آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 916 نفر مشکوک به کرونا در کشور بودند که از این میزان جواب آزمایش 95 نفر مثبت بود و 15 نفر هم فوت شدند.
با وجود این اعلام رسمی، اما بعضی شایعات با هدف ضربه زدن به امنیت کشور از تعداد فوتی های بیشتر خبر می داد، اما خوب است که مردم بدانند کووید 19 یا همان کرونا ویروس به هیچ وجه خطرناک و مهاجم نیست و این را می توان از میزان فوتی های این ویروس در دنیا دید.
کرونا تا این لحظه در حدود 2 هزار و 600 نفر را قربانی نموده، اما جالب است که بدانید تعداد بهبودیافتگان چند برابر این عدد است و تا شب گذشته بیش از 25 هزار نفر در سراسر دنیا بهبود پیدا کردند، در کشور ما هم روز گذشته 21 نفر در قم پس از درمان به از بیمارستان مرخص شدند که این نشان می دهد ویروس کرونا آنقدر هم که گفته شده خطرناک و مهاجم نیست.
جالب است که کرونا دومین عامل سرماخوردگی است و در سال 2003 به نام سارس مشکل ایجاد کرد و در سال 2012 در کشور های حاشیه جنوب خلیج فارس مرس به وجود آمد، حتی پیش از این هم در کشور ما ویروس آنفولانزا وجود داشته که بسیار خطرناک تر از کرونا است.
به گفته معاون وزیر بهداشت ویروس آنفولانزا در طول چند هفته گذشته در کشور وجود داشته و حتی در دو تا سه هفته اخیر در بعضی شهرها، چون قم و رشت به خاطر سرما و یخبندان دیده شده است و در همین چند وقتی که در کشور بوده تلفاتی را گرفته که از کرونا به مراتب بیشتر است.
به گفته حریرچی برای به دست آوردن میزان تلفات یک بیماری ویروسی باید تعداد افراد مشکوک به ابتلا را در مخرج و تعداد افراد فوت شده بر اثر این ویروس را در صورت قرار داد که با این روش و آماری که وزارت بهداشت منتشر نموده می تواند فهمید که تعداد قربانیان کرونا در ایران زیر یک نفر به ازای کل نفرات مشکوک به آن است.
از طرف دیگر شیوع آنفولانزا در کشور باعث شد تا در یک سال گذشته 13 هزار و 200 نفر به بیماری آنفلوانزا H1N1 مبتلا شدند که از این میزان در حدود 108 نفر فوت کردند، این در حالی است که در ایالات متحده آمریکا با تمام پیشرفتگی در حدود 28 میلیون نفر به این آنفولانزا مبتلا شدند که 290 هزار نفر آن ها بستری و 16 هزار نفر فوت کردند.
این آمار نشان می دهد که کرونا برخلاف شایعه های فضای مجازی خطرناک نیست و به راحتی می توان آن را با یک استراحت ساده و عدم حضور در اماکن عمومی درمان کرد.
موضوعی که بسیاری از کارشناسان حوزه بهداشت به آن اشاره کردند و گفتند که بهتر است مردم از سفر های غیرضروری خودداری نمایند، مهمترین مسئله در این ویروس شستن دست ها با آب و صابون است، اگر کسی سرماخورده، بهتر است از ماسک استفاده کند، بهتر است مردم به غذا، استراحت و تغذیه خوب خود بپردازند و نگرانی از بابت این بیماری نداشته باشد، زیرا استرس سیستم ایمنی را تضعیف می نماید.
البته یک نکته دیگر هم شاید ذهن مردم را به خود درگیر نموده و آن هم بحث قرنطینه است، شاید بسیاری تصور نمایند برای درمان کرونا باید فرد مبتلا را در محل مخصوصی قرنطینه کرد، اما این تصوری اشتباه است چرا که بسیاری افراد مبتلا به این ویروس حتی در کشور خودمان هم می توانند با حضور در منزل، رعایت نکات بهداشتی و تقویت سیستم ایمنی بدن با کووید 19 مقابله نمایند.
در همین زمینه معاون وزیر بهداشت با بیان این که قرنطینه برای قبل از جنگ دنیای اول و بیماری های طاعون و وبا است گفت که قرنطینه تبعاتی دارد و کشور هایی هم که از این روش استفاده کردند راضی نیستند، ما در تصمیمات تبعات را در نظر می گیریم و حتما این کار به صلاح نبوده است و مردم با رعایت نکات بهداشتی می توانند این ویروس را نابود نمایند.
مسولان کشور همه در کوشش هستند تا این ویروس جدید در کشور ریشه کن گردد، اما در این بین نقش مردم و همکاری آن ها بسیار موثر است، مردم با رعایت نکاتی که توسط متوالیان، چون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفته می گردد می توانند هر چه سریع تر این ویروس در کشور نابود گردد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان