شرایط خاص ما در همکاری های های علمی بین المللی

به گزارش موسیقی با امیر، در سال های اخیر کشورهای توسعه یافته، سیاست های خاصی را در زمینه ارتقای فعالیت های بین المللی علمی و دانشگاهی خود مدنظر قرار داده اند البته این ویژگی را باید به کل آموزش عالی جهان تعمیم داد که همراه با شدت و ضعف هایی بنا به دلایل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشورها به سمت بین المللی شدن و گسترش همکاری های علمی و بین المللی پیش می رود.

شرایط خاص ما در همکاری های های علمی بین المللی

این نوع از همکاری ها شامل طیف وسیعی از فعالیت های دانشگاهی مانند کنفرانس های مشترک، تبادل استاد و دانشجو، برگزاری دوره های آموزشی مشترک، طرح های پژوهشی مشترک و... می شود.

فارغ از شوک بزرگی که گسترش کووید 19 در بیش از یک سال گذشته به شبکه محققان و دانشمندان جهان وارد کرده، سطوح مختلف همکاری های بین المللی میان محققان و دانشمندان هنوز هم به طور گسترده اما از راه دور انجام می شود اما فارغ از بحران کنونی، موانعی که در راستا همکاری های علمی بین المللی دانشگاه های ما با جهان وجود دارد، سال هاست دچار چالش شده است. متاسفانه عوامل بازدارنده همکاری های علمی بین المللی در نظام آموزش عالی کشور هم یکی دوتا نیست.

بدون شک یکی از موانع اصلی، فشارها و تحریم های یکجانبه کشورهای غربی علیه ما است که مسائل مربوط به اخذ ویزا، ایران هراسی و تصویر منفی نسبت به ایران، تنها نمونه هایی از آن است. اما موانعی که بر سر راه فعالیت های علمی بین المللی دانشگاه های ما قرار گرفته است بسیار گسترده و جدی تر بوده و موانع ساختاری، فرهنگی، زبانی، مالی و زیرساختی را هم می بایست در صدر این چالش ها به حساب آورد.

شاید اقداماتی مانند تقویت دیپلماسی علمی، تدوین برنامه واحد مدون و جامع برای همکاری های علمی و بین المللی سازی آموزش کشور با متولی گری و مسؤولیت یک نهاد مستقل، برگزاری نمایشگاه هایی برای معرفی فرهنگ ها، آداب و رسوم همه اقوام کشور و سایر کشورها که دانشجویان آنها در کشور در حال تحصیل هستند، برگزاری بعضی دروس دوره تحصیلات تکمیلی به زبان انگلیسی، ایجاد قوانین سهل گیرانه برای ورود و خروج پژوهشگران بین المللی، تخصیص بودجه های جداگانه به دانشگاه ها در راستای تقویت همکاری های علمی بین المللی و بین المللی سازی دانشگاه ها و... نمونه هایی از راهکارهای تقویت همکاری های علمی بین المللی در دانشگاه های ما باشد.

از فرصتی که کرونا در اختیارمان قرار داده استفاده کنیم وضمن تقویت همکاری های مجازی، برای روزهای عادی و حضور پررنگ و موثر در همکاری های علمی بین المللی آماده شویم.

بهاره صفوی - دبیر انجمن ترویج علم ایران / روزنامه موسیقی با امیر

منبع: جام جم آنلاین

به "شرایط خاص ما در همکاری های های علمی بین المللی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شرایط خاص ما در همکاری های های علمی بین المللی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید