معرفی انجدان رومی و خواص درمانی آن
به گزارش موسیقی با امیر، گیاهی است علفی و پایا با ساقه ای ضخیم و استوانه ای به ارتفاع حدود یک و نیم متر گاهی موارد بیشتر، برگ های آن ضخیم، گوشتدار و تقسیم شده به برگچه های لوزی شکل، دندانه دار و نامساوی و رنگ برگ ها سبز تیره و
نویسنده: صمصام صانعی
نام علمی:
Levisticum officinale Koch، نام فرانسه Liveche و نام انگلیسی آن Lovage می باشد. نام های دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، زیره کوهی، گلپرکاذب، کرفس الجبل، کاشِم و کاشِن نامیده شده است.تیره گیاه:
جعفری Umbelliferaeنوع گیاه:
بوتهمشخصات ظاهری:
گیاهی است علفی و پایا با ساقه ای ضخیم و استوانه ای به ارتفاع حدود یک و نیم متر گاهی موارد بیشتر، برگ های آن ضخیم، گوشتدار و تقسیم شده به برگچه های لوزی شکل، دندانه دار و نامساوی و رنگ برگ ها سبز تیره و براق می باشد. گلهایش مجتمع به صورت چتر مرکب، کوچک و زردرنگ هستند. میوه آن بیضویِ دراز، زرد رنگ گاهی موارد مایل به قهوه ای و پس از رسیدن بسیار معطر می باشد.طبیعت:
طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن خیلی گرم و خشک است.رویش جغرافیایی:
در اغلب نواحی معتدله اروپا، آسیا و آمریکا و در ایران بیشتر در استان های کرمان، هرمزگان و فارس انتشار دارد.ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در ریشه و میوه:
در ریشه گیاه رزین، اسانس (شامل ترپینئول، اترها، اسید استیک، اسید والرینیک، بنزوئیک اسید، میریستیک اسید، پینن، دیپانتن و غیره)، انواعی از قندها و مالیک اسید وجود دارد. در میوه آن هم اسانسی با ترکیب شیمیایی شبیه اسانس ریشه یافت شده است.بخش مورد استفاده:
ریشه و تخم (میوه)نحوه مصرف:
معمولاً ریشه و تخم انجدان را به صورت دم کرده یا جوشانده استفاده می کنند و در طب سنتی برای درمان بیماری ها نحوه و میزان مصرف را پزشک تشخیص داده و تجویز می کند.بیشتر بخوانید:انجدان رومی
خواص درمانی:
قاعده آور و تنظیم کننده عادت ماهیانه، محرک عضلات روده و اشتهاآور، ضد اسپاسم و بهبود دهنده عملکرد کلیه ها، ضد استسقاء و رفع کننده نارسایی های کبدی و کلیوی، تصفیه کننده خون و هضم کننده غذا، مقوی معده و بادشکن، افزاینده خونریزی های زنانه و تقویت کننده عمومی بدن می باشد. در ضمنً برای رفع ورم کلیه، ورم مثانه، روماتیسم، یرقان، نقرس و کم خونی هم مفید است.تذکر:
زیاده روی در مصرف آن برای مثانه مضر است و اشخاص گرم مزاج هم باید از مصرف آن خودداری کنند.منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول. با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: حافظ نوین، اول.
منبع: راسخون
تاریخ انتشار: 3 آبان 1400
آخرین بروزرسانی: 3 آبان 1400
گردآورنده: amirmp3.chaparblog.ir
شناسه مطلب: 19523
به "معرفی انجدان رومی و خواص درمانی آن" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "معرفی انجدان رومی و خواص درمانی آن"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید